Интер Експо Център отвори вратите си за изложения #RetailShow и СИХРЕ

Кулинарният форум GastronomiX, семинар за хотелиерския бизне, конкурсът UniChef, Dibla Design Awards и форумът Retail Summit – сред съпътстващите събития на двете изложения

От 15 до 18 март София се превръща в гореща точка за хорека и ритейл секторите. Защото в столицата стартират двете изложения СИХРЕ и #RetailShow. В рамките на четири дни бизнес форумите ще съберат в Интер Експо Център професионалисти от двата икономически бранша.

На живо, изложение СИХРЕ ще създаде бизнес платформа на хорека сектора. В изложението сили обединяват водещи производители, дистрибутори и доставчици на професионално кухненско оборудване и обзавеждане, храни, интериорен дизайн, оборудване за хотели и ресторанти, СПА и фитнес и софтуер. Форматът привлича интереса на бизнеса, обвързан с туризма, заведенията за обществено хранене и обществените услуги. Форумът съчетава условия за бизнес-комуникация със сцена за представяне и утвърждаване на бранда и излизане на нови пазари.

Същевременно СИХРЕ е информационна платформа за очакванията, трендовете, тендециите и иновациите, която и през тази година получи институционална подкрепа. Български компании имаха възможност да кандидатстват за финансиране на участието си чрез Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните преприятия.

Паралелно, от 15 до 18 март, #RetailShow събира представители на ритейла от България и чужбина. Единственото по рода си изложение у нас ще съсредоточи вниманието върху динамичните процеси и новостите. С #RetailShow 2022 организаторите надграждат формата, предоставящ възможност за запознаване с тенденциите и развитието на технологиите за търговия на дребно, мобилните решения, плащанията, технологиите за сигурност и др. Паралелното провеждане на живо на изложения СИХРЕ и #RetailShow е ценно, защото увеличава добавена стойност за всички присъстващи. Те отчитат постоянния стремеж на организаторите да надграждат изложенията чрез реализиране на нови и провеждане на утвърдени професионални съпътстващи събития.

Кулинарни съревнования в двете изложения

Кулинарните магьостници на GastronomiX 2022 завладяват небцето и въображението от 15 до 18 март. Те ще се представят на сцената по покана на организаторите от Интер Експо Център, Българска асоциация на професионалните готвачи и DiVino. Разбира се, с професионалната подкрепа на основния партньор – МЕТРО. Програмата на GastronomiX е толкова богата, че паралелно ще се провежда на няколко места. В зали 1 и 2 – на „Основна сцена, на щанда на основния партньор МЕТРО, в Семинарна зала в Зала 2 и на много от щандовете на участниците.

Темата за нулевия отпадък е фокус на конкурса UniChef. Петото кулинарно състезание е посветено на мисията да намери своя ZeroChef в две направления – професионални готвачи, които ще се борят рамо до рамо с най-младите кулинари за титлите UniChef Professional и UniChef Junior. Общо 20 ще бъдат участниците.

За хотелиерския и ресторантьорския бранш

На 15 март в семинарна зала в изложбена зала 2 на двете изложения, TravelNews.bg, заедно с Българската банка за развитие (ББР) и Комисията по туризъм към Народното събрание, организира семинар, на който ще представят възможностите за директно финансиране на засегнатите от пандемията микро, малки и средни фирми от хотелиерския и ресторантьорския бранш.

Dibla Design Awards 2021

Ключов елемент в двете изложения Годишните награди Dibla Design Awards 2021. На 16 март Церемонията по награждаване ще събере в Интер Експо Център най-изявените интериорни дизайнери в страната, благодарение на организаторите от Професионалната платформа за интериорен дизайн и архитектура – Dibla.

Актуално за ритейлърите

15 март ще предостави богато допълнително съдържание за ритейлърите. На тази дата ще се проведе Retail Summit. Организирано от сп.“Enterprise“, в рамките на двете изложения, събитието ни фокусира върху ритейл сектора, онлайн търговците и актуалните тенденции в индустрията. Паралелно с всичко изброено дотук, от 15 до 18 март ще можем да бъдем свидетели на редица продуктови и фирмени презентации, дискусии и професионални класове.

Интересът, който предизвикват, доказва изложения СИХРЕ и #RetailShow като бизнес форуми от първостепенно в хорека и ритейл секторите. Като изключителна възможност представителите на двата тясно свързани бранша определят възможността за осъществяване на бизнес-контакти на живо.

Вратите на изложения СИХРЕ и #RetailShow ще бъдат отворени за посетители от 10.00 до 18.00 часа. Всички новини за двата B2b форума, които ще се проведат в Интер Експо Център, можете да откриете в сайтовете www.sihre.bg и www.retailshow.bg.

1